Protokoll för 500 kvadratmeter

Maj månad blev kall och juli blev regnigt. Trots det har tomatskörden varit rekordstor för en liten hobbyodlare. Jag skördade tomater ändå in i slutet på oktober genom att skära av tomater och hänga dem inomhus i tre fönster. Tomater är väldigt gott som mellanmål, nästan som godis.

Det blev selleri plantor, purjolök och ett antal charlottenlökar inte så stor skörd jag hade velat men dock så att smaklökarna fick en provsmak av det naturliga.

För några veckor sen köpte vi 50 kg potatis som vi kan ha under vintern. Bra potatis med smak, jag tänkte koka potatis och ge kajorna som också äter allt överblivet som senior.T. inte vill ha.

Kajan Arne har lierat sig med kajan danserskan. Fågeln ‘dansar’ på ett lustigt sätt när den närmar sig torrfodret dessutom har hon en defekt på vänster ben. Så hon är lätt att känna igen. Kajan Arne har två vita streck på ena vingen men Arne sitter ju på knät och mumsar torrfoder, pannkaka eller vindruva. Ibland tar fågeln livet med ro och sjunker ned med hela kroppen högst upp på en stol. Kul att studera kajans respons till människa i det ögonblicken.

Paret skogsduva dricker och badar i det uppochnedvända locket till vattentunnan tillsammans med sparvar och paret trast när det varmt. Just nu vet jag inte var de är. Kanske drog de till skogs?

Och gästerna igelkott. I år fem stycken varav en blev offer för bildäck. Den här sommaren fick jag känna på en blöt igelkottsnos och en torr liten fot när en igelkott åt från handen en sommarkväll. Gissa vem som var salig ett par dagar.:)

Senior.T. är äldre, det märks. Hans revir har krympt och håller sig i närheten av tomten för det mesta. Såtillvida, när han inte jagar iväg andra katter som är mindre än han själv. De stora katterna särskilt hankatter, då viker han undan. Tiss är inte mycket för att fajtas.

Nu sista veckorna har vi fått besök av en helvit hona med två olika färg på ögonen. Katten kommer endast på helgerna aldrig under veckorna. Jag tror inte att det är en vildkatt för hon ser ganska hyfsad ut i päls.

Annons
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: