Fotografering 2010 – 2013 – 2014

2014-09-17-DSC_0006

2 Januari 2010. Ljuset får bli huvudmotiven även det här året. Det finns så oändligt mycket kvar att upptäcka.

Dock känner jag att det vore bra att inte fotografera så mycket detaljer utan öppna upp mitt seende med mer översiktsbilder som i sin tur kan ge bättre detaljbilder. Jag anar att här finns det en fotografisk utveckling.

5 månader in på 2011 är det skuggorna som fortfarande styr fotograferingen.

Översiktsbilderna gav resultat på så vis att fokuseringen på skuggor/lyktstolpar och glas/vatten blänk/fönster reflektioner/abstrakt blir inte så abrubt avhugget. Överraskande är det så att fler detaljer finns tillgängligt.

Hösten 2011 visades ett program om Mästerfotografens hemligheter.

Så enkelt som att förflytta fötterna en meter till vänster eller höger kanske bara några centimeter ger en annan fotografisk vinkel.

Håll det enkelt. Utnyttja befintligt ljus.

———————————————————————–

Fototidningen, aktuell fotografi från 3 mars 1984 tipsade en artikel om bildkomposition. Metoden att ‘fotografera med det inre ögat‘.

Det som krävs är koncentration. Det jag noterar efter 6 månaders mental (fotografisk) träning, rent praktiskt, är att fler och fler bilder behöver ingen beskärning. Om det kommer sig av att jag numer håller kameran stadigt med bägge händerna. Eller att fotografera med det inre ögat, ger mer förmåga att se bilden, innan jag trycker av?

Ja just det, det är ett nytt fotografiskt år – 2012. De sista månaderna av året 2011, September, Oktober, November och December, var palmen ett huvudmotiv i ljusstudier.

8 juli 2012 skiftade jag om Nikon D50 till Manuellt läge. Svårt men mer intressant. Det ger större färgmättnad och klarhet som inte går att få med auto eller S läget. Det har tagit lång tid att ge sig in i M-läge.

2016-09-21-dsc_6605-2

Idag fotograferar jag uteslutande i RAW. Bild behandlar i Lightroom. Köpt en ny camera D3200 efter 8 år. Nikon D50 gav cirka 60 000 exponeringar.

Jag har besökt Gissleberga kvarn 1 – 2 ggr/ veckan sen mitten av februari  Vatten fotografering med hög slutare 1/3200.

Annons
  1. 2010 in review « Barbros Foto Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: