Katt, kaja och människospår

Kajans spår påminner om tygtryck på gardiner. Ordet jag tänker på är kråkspark. Arne och hans följeslagare och ett antal kajor, skata, trasten och en bofink har fått giver av torrfoder och potatismos den här vintern. Det finns gott om potatis i förrådet.

Senior.T. muttrar när tassarna känner kallt underlag, så det går snabbt att pinka och sen in igen som en galopperande häst tar han snabbt dörrkarmen in till hallen vilket gör att han glider i farten. Katten sover en hel del, vilket jag också gör. Känns som om jag gick in i idé.

Det var fantastisk fint väder rejält med sol och kyla. I söder fönster blir det varmt, efter en stund vill tiss ut eftersom han tror att det är likadant utomhus. I det avseendet är vi lika, katten och jag. Varmt inomhus – kallt utomhus. Vi har vett att ta på oss skorna men det kan inte katten göra. Han möts av kallt underlag i och för sig är tamdjur ganska tåliga men katter kan frysa ihjäl. Vilda djur har helt andra förutsättningar.

Spåret av en sko kommer självklart från en människa som använder ecco dojor. Jag har mental draghjälp den här vintern att ta dagliga promenader mitt på dagen. Det är gott när sinnet vet att en varm kopp kaffe väntar.

Fåglarna har börjat smått att sjunga, för våren är ju här – för dem.

Annons
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: