Senior.T fick solsting

Solsting är inget behagligt. Jag tar en blöt handduk och virar runt huvudet och om jag kan, ligga i ett svalt rum tills yrsel och överflödig värme har försvunnit.

Solen gav oss 29 – 30 grader varmt och då vet ju jag vad klockan är slagen. Inomhus mitt på dagen och i en underbar kvällning sitta ute och dricka kall öl.

Senior.T. eller katter borde jag säga, har en fenomenal instinkt att ligga där det är svalt. Mitt i heta solen, kommer katten oftast ut från ett av sina gömställen med sval päls. Icke denna gång.

Katten lutade betänkligt åt sidan när han gick och andningen var kraftig. Han kunde knappt ta sig uppför trappen och dessvärre inte heller upp på min kontorsstol som senior.T. tycker är hans.

Efter en stund, fattade vi ju vad som hänt. Solsting. Värmeslag. Katten är mellan 14 – 15 år gammal. En blöt liten handduk på kroppen, precis som jag får göra. Och ge vatten. Efter en dag hade han bra balans och huvudet satt där det skulle.

Ärligt, trodde jag inte att katter kunde råka ut för solsting men reflekterar, ju äldre någon blir, desto lättare att råka ut för värmeslag. Jag har lärt mig – minst en liter vatten om dagen – när solen är riktigt varm.

Kajan Arne har näbben öppen och sitter i skuggan. Igelkotten får torrfoder blandat med vatten. Om kotten bara äter torrfoder får han hicka.

p.s. När tiss tycker att han har fått nog av världen

lägger han framtassen över sina ögon.

Annons
  1. #1 av Macilane på 05 augusti 2021 - 8:58

    Detta med blöt handduk använde vi flitigt på våra två katter. De verkade faktiskt gilla det. Problemet var att handdukarna trillade efter ett tag men det var ju bara att fukta och lägga på igen.

  2. #2 av Barbro på 06 augusti 2021 - 10:35

    Fuktig handduk för katter är inget som nämns när jag sökte på solsting för katter. Sen – tänkte varför inte en blöt trasa, det funkar för mig, när det är som varmast.
    Tack MaciLane för din kommentar om katter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: