En purjolök

En egenodlad purjolök ligger bäst på spagettibruken tills den skärs till soppa eller annan mat. Den 28 mars – 2020  tog jag upp den sista purjolöken som har övervintrat i jorden sen sådden i höstas. Omkretsen på purjolöken är 13 centimeter. De blir bäst i kvalité om de börjar som sticklingar för då kan jag redan efter ett par veckor kupa dem. Och sen gör man det ett par gånger under sommaren. Om jag sår direkt i jorden är det lätt att fåglar tar dem som grässtrån eller att man själv lyckas rensa bort de fina stråna. En samodling med morot eller tomat blir bra.

Jomen, det känns coolt att hämta en grönsak i mars. Jag har beställt och fått nya frön från Lindbloms Frö och snart börjar ett nytt sommar äventyr med odling.

Annons

, , , ,

  1. #1 av Otto von Münchow på 28 april 2020 - 12:45

    Virkelig bra at du klarer å hente mat fra jorden allerede i mars. Og sånn en flott purreløk!

    • #2 av Barbro på 03 maj 2020 - 16:39

      Ja, :) visst är den ståtlig! purjolöken allstå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: