Den lilla ljuslågan

Med vetskap om att vintersolståndet infaller den 21 december och gör att mörkret sakteligen vänder mot längre ljusare dagar gör mig gott inombords. Jag lider inte av mörkret men däremot gråheten med de kompakta tjocka molnen. Solen kan visa sig någon timme, lite längre eller lite kortare. Därefter pysslar de grå molnen om solen och döljer den. Häromdagen vaknade jag till en så vacker värld i vitt. Det vita smälte bort.

Småfåglarna äter allt vad de orkar i cirka sex timmar – de börjar ungefär vid halv åtta på morgonen tills det skymmer omkring två på eftermiddagen. Holken jag köpte fylls på varenda dag. Ett fat på marken för de större fåglarna och holken för de mindre. Det verkar fungera bra för alla bevingade.

Hur mår du då ms.babs? Jomen. det är rätt bra. Jag stressar inte till jul och anpassar mig till köfria dagar som t.ex. förnyelse av pk prov. Mina ärenden görs på förmiddagen sen när alla julhungriga konsumenter köper sitt sen eftermiddag då är inte jag där. Slutspurten är denna vecka, resa bort eller köpa skinka och handla julklappar för de allra flesta. Det finns säkerligen de som bojkottar både klappar och skinka, åker istället till Thailand och dricker paraplydrinkar. Hur människor nu än firar jul och nyår är en stunds avkoppling från vardagen.

En riktigt god jul önskar ms.babs!!

Annonser

, ,

 1. #1 av Replicant Core på 19 december 2017 - 12:21

  Jag har bojkottat både skinka och julklappar sedan min mor dog 1998. Min far dog när jag var sju år (1960). Minns honom svagt när han en dag följde med mig till tandläkaren. Sedan dess har livet gått vidare, både här och där. Det blir att besöka familjegraven nu på lördag. På julafton har jag bokat tvättid klockan 06:30. Någon måste ju tvätta mina skita kallingar. ;)
  Hälsa till pippifåglarna. :)
  Jag önskar dig en riktigt ~*~ GOD JUL ~*~

  • #2 av Barbro på 19 december 2017 - 17:01

   ja, ska hälsa småfåglarna från mr.C

 2. #3 av Jag på 19 december 2017 - 22:27

  Du har en orm i ditt ljus, Ms Babs.

  Jag är ytterst restriktiv med besök i affärer, men i morgon måste jag nog utsätta mig för att inhandla det sista till några små. Håller med, gråheten är svår, men idag sken solen och den skira frosten var på besök. Då andas jag.

  • #4 av Barbro på 20 december 2017 - 9:09

   Det kan även ses som en snigel

 3. #5 av Jag på 20 december 2017 - 9:11

  Den sträcker ut sin ormtunga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: