1 år yngre och 20 kg lättare

En trasigt fönster med utsikt mot Norreport i Köpenhamn.

Min vikt är nere i 64 kg och verkar ha stannat. Är det så att jag minskar under 60 kg, tyckte doktorn att jag hör av mig. 2010 hade jag en vikt på cirka 85 kg. Under en tidsperiod stod vikten helt still då mina benmuskler jobbade för att bli friska efter höft-operationen. Det som känns än märkligare är att för andra gången uppleva att jag har blivit ett år yngre.

I själva verket har det bara förflutit 2 år, inte tre år, av den senaste kroppsliga problematiken. Allstå,:) har jag nu ett helt år till förfogande. Att vi ska ställa om klockan en timme, natten till söndag, är en ganska befängd idé av de som tror sig veta nåt. Jag tror inte att svenska folket lägger sig en timme senare och sover en timme mer.

Ärligt, så fick jag huvudbry med årets födelsedag. Det är som om den faktiska tiden inte är viktig längre mer ett tidsflöde. Vi, människor är så noga med vilken ålder vi har. Antingen vill vi inte fylla år, jo upp till en viss ålder men sen är det betydelselöst. Ibland till och med besvärande att säga jo men jag är 75 år. Skulle nog påstå att ålder är en attitydsfråga. Egentligen fyller jag år varje dag eftersom jag vaknar, andas och lever min dag oavsett specifik födelsedag.

Gerda Antti skriver i sin bok – Det är mycket med det jordiska. ”Man blir av med förkylningen, och sen får man influensa.” Precis så har det varit för min del. Ytterligare ett citat från Gerdas bok – Elände är livets väckarklockor. Jag emotsäger det inte alls. Livets elände har mycket bättre förutsättningar än att få botox plastik för bättre pussmun eftersom botox endast förändrar det yttre.

Det svåraste i motgångar är att betrakta sig själv med distansering för att till slut smälta ihop igen – med sin egen sanna livs-kärna. Och om man då har förändrats från omgivningens tankar och ideér och det känns omöjligt att bli densamme igen, så får jag hitta ett nytt sätt att leva.

Annonser

, , , , , , ,

 1. #1 av Replicant Core på 27 oktober 2017 - 13:25

  Önskar jag skulle kunna tänka mig det samma. Här svullnar fetman med åren. Kanske beror det alkoholen. Fan vet … Det är bara att spotta i vertilklarvinkeln och må gott.

  • #2 av Barbro på 28 oktober 2017 - 13:00

   Du kanske skulle samla ihop lite elände?! :-) för att gå ned i vikt. Förresten mr.Core promenerar inte du till fågelholken på naturreservatet, det ger en del motion eller?

   • #3 av Replicant Core på 28 oktober 2017 - 14:33

    Ibland tar jag bilen till utfodringen. När jag går tar det i runda slängar 1½-2 timmar t/r.

   • #4 av Barbro på 29 oktober 2017 - 10:16

    Det är ju en ganska lång promenad. De e bra.

   • #5 av Replicant Core på 29 oktober 2017 - 10:32

    Jo tack. Det brukar kännas i ben och fötter efteråt.

 2. #6 av Jag på 28 oktober 2017 - 10:12

  Lustigt med ålder, jag är alltid ett år före i tiden, utom i år då jag inte riktigt vet hur gammal jag är.
  Kroppar läker ofta och repareras, men det trasiga fönstret måste bytas ut. Skärvorna bildar pusselbitar, kanske skärvor av ett liv.

  • #7 av Barbro på 28 oktober 2017 - 13:02

   Du är så gammal du gör dig. För egen del är jag för-det-mesta fyrtioårsåldern i huvet och 62 i kroppen.
   Man få skaffa ett idiotsäkert lim och limma ihop skrävorna, se till att de inte ramlar ned. Tack för din kommentar mrs.J.

 3. #8 av Carl Nygren på 29 oktober 2017 - 20:00

  Upplyftande tankar. Egentligen blir man inte äldre bara erfarnare. Som barn hade man lite erfarenheter om livet och nu har man mer erfarenheter och kanske skaffat sig något lite visdom. Det är bara kroppen som blir gammal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: