T.haveri

2016-10-13-dsc_6686

Alla vet att vintern kommer i ett nordligt land. Somliga är kloka att bosätta sig i Portugal för resten av livet. Men som min vän uttryckte det, vädret dök snabbt ned i gråhet och kyligare luft. Det märks uppenbart på mr.T.

Häromdagen lufsade han ut först på eftermiddagen och stannade ute en kort stund. En halvtimme nåt sånt. Jag tror att en katt kan sörja att värmen plötsligt försvann. Ingen dörr som mesta-dels-av-tiden är öppen utom när det regnar. Ingen skön kattspejarplats vid äppelträdet. Inte heller några skutt upp på garagetaket för att dundra fram och tillbaka. Klopp-et-i-klopp.

En katt smyger ljudlöst fram det vet vi särskilt om det är ett bytesdjur de ser. Men jag har aldrig hört större oväsen på en katt när tiss springer i korridoren och han verkar göra det som en protest för något som bryter hans fasta rutiner.

Jag har fortfarande mr.T. dåliga huggtand i färskt minne. När han bara sjönk ihop, slutade slicka sin päls och bara låg. Det finns en katt/råtta video som katten gillar. När han fick se youtube snutten vart det fart. Så, nej inget problem med reaktionsförmågan.

Själv sörjer jag oxå i och med att de sista körsbärstomaterna kan plockas från frilandet. Det blir inte samma sak att handla tomater på Ica.

Annonser

, , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: