Statistik från ett gathörn

2016-06-19-DSC_5976-2

I ett gathörn av världen, satt jag närapå 4 timmar men inte hela tiden stilla på rumpan. Jag gillar att skriva saker och ting på servetter. Den här gången räknade jag bilister som for runt hörnet där taverna låg. Under 1 timme räknade jag fordon – 35 kvinnliga förare och 65 manliga. Vad säger det? Egentligen inte så värst mycket eftersom detta gjordes endast en gång och under ett tillfälle. Mer rättvist skulle vara om man återvänder en gång i veckan, låt säg under en månad. Men fördelningen av manliga och kvinnliga förare är frappant – just i den här timmen.

Om jag nu skulle sitta i någon annan storstad och räkna bilister i ett gathörn, får jag då liknande resultat?! Nästa gång…

2016-06-03-DSC_5824

Lokalt matställe. Trångt om utrymme men överflöd på portugisisk gästvänlighet. God mat och bra Vino Verde vin till ett mycket hyfsat middagspris.

——————–

p.s. Personligen har jag rest till Portugal 4 gånger. Besökt Budapest, Ungern – Prag, Tjeckien – Danmark/Köpenhamn/Norrebro. Vår personliga vän, som är också blir en guide nämner att Porto är mer gästvänligt, än Lissbon. Jag kommer att tänka på alla dessa kvarter, gathörn, varhelst du än befinner dig i världen, har sin egen prägel. Vad de flesta har gemensamt, är att vi rör oss inte så gärna från vårt eget kvarter, stad eller by. Och att vi ser på världen från vår egen bubbla vare sig man bor i Norrebro, Prag, Stavanger eller Porto. Så hur mycket gästvänlighet har Porto i jämfört med Prag eller Budapest?

Annonser

, , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: