En intensiv vecka

T. är en godmodig katt. Han river inte sönder soffor för att vässa sina klor. Det gör han på vissa utvalda träd. Inte heller välter han ned krukväxter i fönstren. Han är rumsren och gör ytterst sällan sina behov i kattlådan. Endast i undantagsfall använder han lådan med kattsand.

Det enda tisstass kräver till 110 procent är alltid fri lejd, antingen in eller ut, genom någon av ytterdörrarna. (i början när katten bestämde sig för att stanna hos oss, smet T. in i garaget utan att jag märkte det och stannade där i drygt 10-11 timmar) Den svart/vita huskatten verkar inte bli sjuk så ofta. Enligt blodproverna hos djurkliniken är katten i god kondition dock äldre men det blir alla levande varelser vare sig de har två ben eller fyra.

T. talar mycket och det kattspråket blir begripligt om man – ser helheten – position och läte (prat). Det som han inte tycker om är en plast-tratt runt sin hals. Efter 2 dagar kroknar T. och blir håglös. När han fick en svullnad vid ögat och bar tratt, hände samma sak, 2 dgr, sen håglös. Den gången var ordination trattbärande 4 dgr.

Imorse, lördag 06.00, nätt halva tiden, bestämde jag mig efter att ha studerat kattens slickrutin noga, att ta bort tratten inomhus och ha den endast ute när han knatar ute och göra sitt behov. Tratten enligt veterinären ska vara på i 10 dgr efter utdragning av en huggtand. Jag bävade inför den långa tiden.

Jämfört med igår, när T. travade av och an från rum till rum, fönster till fönster, piper, krafsar med baktassen på plats-tratten stup i ett, känns han betydligt lugnare efter kompromissen. Allt bra så långt, nedräkning på ytterligare 4,5 dgr. För övrigt ser han bra ut i käften, där huggtanden satt. Katten har inte ont, och han gnider inte mot något.

Annonser

, , ,

  1. #1 av Jag på 06 mars 2016 - 14:52

    Det låter bra att T är i god kondition, nu är det bara att räkna ner dagarna med tratten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: