Trattens återkomst

2016-03-02-DSC_5415-2

Det låter som en maracas när T. kliar med baktassen mot tratten. Han törnar emot dörrkarmar, det kliar på halsen och inte går det att slicka pälsen. Det har vi löst genom att borsta pälsen två ggr om dagen.

Han blev akut sänkt med smärta i en huggtand under lördagen men den opererades bort först i måndags eftersom veterinären ville ha en bättre status inför narkosen. Vi kunde ha tagit hem honom men det kändes bättre för T. skrivas in och få professionel översyn. De tog bort två tänder även en kindtand. Vad gäller huggtanden har den nog besvärat i bakgrunden en bra tid.

Ett gott tecken. Tiss började gala imorse efter att ha varit mer eller mindre däckad sen i lördags. 5 dagar i stillhet för en katt som är van att gå ut minst 8 – 10 ggr per dag. Den temporära omvandlingen är inte helt enkel för ägarna men vi gör vårt bästa.

Tratt, sele och koppel är det som gäller fram till torsdag nästa vecka. Det känns ovant för mig med istället för att bara öppna dörren och släppa in alt. släppa ut. Eller att gå ut med tiss och han springer eller går bredvid, i närheten eller lite längre bort men alltid vaksam vart jag är.

Jag kan inte säga till tisstass att nästa vecka blir du fri från de här begränsningarna. Den framtiden existerar inte för honom eftersom djur lever och andas i ett nutidsflöde. Det är verkligen ett carpe diem.

Annonser

, , , ,

  1. #1 av Jag på 04 mars 2016 - 12:48

    Hoppas kissen kryar på sig snabbt och kan gå ut som vanligt igen!

    • #2 av Barbro på 04 mars 2016 - 13:55

      Så här kvick och nöjd har tiss inte vart på länge, eftersom han inte har någon ond huggtand. Nog längtar han allt att springa fri. Svårt att ens föreställa sig hur det upplevs med en synnerligen frihetsälskande fyrfota varelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: