Damen med den röda baskern

2015-10-16-DSC_4555

Den röda baskern lyste så fint i sin röda färg, tidigt på fredagsmorgon.

Alla bra ting tar slut och som sig bör, för att övergå till något annat. En förändring!!  Veckorna på rehab har varit sådär riktigt bra. Jag är mer glad, för det gör inte så ont längre i min kropp. De skador som kvarstår är oreparabla, som t.ex. kotor som har sjunkit ihop av två diskbråck. Men med enkla medel kan jag häva det lättare, det har veckorna på rehab gett.

Smärtan i sidan är ett finmuskulärt problem och inte ett tolfte revben som sitter löst. Inte heller en höftkam som går för högt upp. Smärtfläcken straxt på sidan av svanken är också ett finmuskulärt ont.

Detta är nu inte helt lätt att veta förrän en professional människa hittar det med ett tränat öga. Att hårt, hållen muskulatur ska bli ett smärttillstånd, hade jag ingen aning om. Att en höft-operation ska ha svallvågor 5 år efteråt, hade jag ingen aning om. Instinktivt visste jag att när beskedet kom, att det här kommer att bli besvärligt. Och så blev det. Det var inget jag önskade och anno 2016 är det äntligen över.

Protesen tänker jag aldrig på och den skapar inga som helst problem. Den är gjord av titan. Den enda gången då protesen gör sig påmind är i tullkontrollen på en flygplats.

Jag kan sitta med skräddarsydda ben på gräsmattan men är aktsam om att inte gå från stående till huk med bägge benen. Det villkoret hamrade personalen på före detta Spenshult in i alla patienter med gjord höftoperation. Däremot kan jag gå från stående – med alltid protesbenet först ned på knä, utan att det känns obehagligt

Jag jobbar ju i trädgården och då måste man kunna beskåda rabatten på grodnivå.:)

Annons

, , , , , , , , ,

 1. #1 av Jag på 18 oktober 2015 - 7:15

  Snyggt med färgklicken i det blå! Det låter väl mer än bra att rehab har gjort nytta. Det där onda i sidan… jag har åtekommande väldigt ont på vänster bröstsida, undra om det kan vara något liknande.

  • #2 av Barbro på 18 oktober 2015 - 9:55

   Det är vanskeligt att yttra sig om – Jag – i ett textbaserat forum.
   Tycker nog att du ska söka en sjukgymnast som får se hur du rör dig?
   Och utifrån ditt personliga rörelseschema kan hon/han ställa en diagnos.
   För det finns väl sjukgymanster på din ort?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: