Ombonat igelkottshus

2015-10-03-DSC_4423Som ni vet försökte jag bygga egna kottebon men taket rasade in. Sagt och gjort åkte vi och köpte ett igelkottshus plus fågelmat på Granngården. Det finns ingen varelse som vill bo i ett skraltigt hus med ett läckande tak. Dock upptäckte jag att längst inne i boet var det varmt bland löv och torrt gräs. Tanken var bra men konstruktionen höll inte.

Vi smorde in det nyinköpta trähuset med blöt jord som fick torka och sen fylldes huset på insidan av löv och torrt gräs och givetvis löv utanpå huset när det kom på plats. T. var och nosade utanför ingången men katten är för stor för att ta sig in. Således ett genomtänkt bygge.

2015-10-04-DSC_4454Ett jägarskjul i skogen?! Nope, ett igelkottshus i en tät buske. Jag placera in det på samma ställe som det första egenhändiga boet.

En sorglig begravning av en påkörd, stor kotte inträffade i fredagskväll. Kanske, kanske inte samma kotte som har fått mat sen augusti och fetat upp sig rejält. En igelkottshona revir sträcker sig 30 hektar och det är 1/3 av byn. Det är ju svårt att veta exakt hur ett kotterevir ter sig i igelkottarnas värld.

Och sen igårkväll, fick jag se skymten av en kotte på gräsmattan. Det kan vara den ljusgrå. Bägge kottarna har inte alls visat sig på drygt en vecka. Igelkottshuset väntar på sin gäst!!:)

Annonser

, , ,

 1. #1 av Johan Igetoft på 06 oktober 2015 - 7:52

  Hej Barbro, fin blogg! Skulle du vilja medverka i ett litet inlägg jag tänkte göra om igelkottar på min blogg?

  • #2 av Barbro på 06 oktober 2015 - 8:06

   Javisst, det kan bli intressant.
   /barbro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: