Syrlig äppelmos och selleri

2015-09-04-DSC_4120

Den kalla våren gav inte äppelblommorna stor chans att bli många och därav liten skörd. 10 – 15 burkar mos blir det nog och som ätes så långt lagret räcker på helgens gröt. Till det ett brunt ägg som har orange gula. De hönsen får rapskakor och äggen härledes från Petersborgs gård, i Smedstorp. En del av alla produkter säljs på Saluhallen i Lund dit ms.babs åker en gång i veckan och botaniserar. Bland alla goda ting köper jag kallpressad rapsolja från farmors lycka. Ramslöks vinegrette är också en fin delikatess från Gotland.

Stjälksellerin har växt bra. Matlöken är jag som sagt jättenöjd med. En ordentlig skörd av gul och röd sättlök, till nästa års odling. Stjälksellerin får två funktioner i min trädgård. Dels torkas bladen till krydda med en blandning av timjan och salvia. Stjälken stekes lätt tillsammans med fisk. Det är gott.:)

, , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: