Ett svårt fall av tidighet

2015-08-02-DSC_3730Truckerställe men även plats för personbilar och andra Subway ätande resenärer.

Den långa färden norrut började med att stiga upp klockan 6.00 söndagen den 2 augusti. Kvart över sju dundrade vi fram på motorvägen för att inmundiga en fantastisk frukost i Halland.

Den 1:a resetappen blir Ljungskile vandrarhem för övernattning. Målet är Arvika i Värmland. Det är väldigt länge sedan jag såg riktigt stora John Bauer skogar med skägglav, mossa, rekordhöga tallar och blåbär.

Det var en av bilderna jag hade i sinnet innan färden. Det vart så och mer därtill.

2015-08-03-DSC_3756Dalslands kanal

Det är en riktig båt men på långt avstånd känns det lite som en större leksaksbåt. Vi tog en omväg som blev en skönväg genom skog och slingrig, lappad asfaltsväg. Väg 45 var det tänkt att åka men bilen ville liksom fara förbi Bengtsfors, väg 172 och andra små orter. Hela tiden svepte sjö efter sjö förbi på bägge sidor om vägen. Således en hel del stopp på vägen norrut. På ett café köpte jag utomordentlig god enbärsmust. Den är redan uppdrucken.

Längs med väg 172 fanns åtskilliga skyltar för Taimat, pizzerior, kekab, och åter igen tai mitt emellan två oansenliga småorter. Det är ganska fantastiskt att exotisk mat hittade till finnskogen. Den hittade till Svealand. Jag undrar om det finns Taimat i Gammelstaden, Luleå kommun?

Det känns lite ovant med tanke på att jag själv levt med attityden att de som bor längre upp i vårt avlånga land käkar inte tai mat så ofta eftersom det är långt mellan orter?! Å andra sidan är 20 mil/enkel tur en struntsak för en norrbottning? Då kan en Tailändare slå sig ner i Kiruna,  sleva taimat och ekonomiskt överleva.

Omvänd tankegång, finns det svensk husmanskost Tailand?

Annonser

, , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: