En dag i Billesholm

2015-07-13-DSC_3568-2

En utomordentlig snygg trollkona.

1:a dagen på min semester som varar i fyra veckor, åker min vän och jag till Billesholm med de violetta lyktstolparna. Först och främst till Ica’s bokhörna. Där kan alla som vill lägga dit böcker som inte får en plats i bokhyllan. Alla som önskar kan då i sin tur ta en bok från hörnan men osagd kodex är att förse bordet med en eller fler böcker. Detta året var det sparsmakat med boktravar. Det låg en tunn barnbok, som berättade om en drake som blev sved på svansen av ett lejon.

Min semester – egentligen har jag alltid semester enligt tolkning för hur arbete definieras i samhället. Men för att skapa ett gemensamt ord för längre ledighet, säger vi att nu går vi på semester. Billesholm är en trött ort med cirka 2900 innevånare 2010. De finns tre restuaranger – den evinnerliga pizzerian, den lite finare a lá carte och Smedjan där truckers äter sin lunch och de jobbar på Saint-Gobain Isover, AB Billesholm, Gullfiber.

Aktiviteten i byn var intensivare på grund av de byter räls vid stationen, för framtida godståg och pendlartåg. Det har fört dit moderna rallare och tunga lastbilar med grus som dundrar förbi huvudgatan.

2015-07-13-DSC_3567…Senare, när lunch är klart, blir retur resan över Söderåsen.

Annonser

, , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: