Trädsgårdsodling – Juli 2015

2015-06-29-DSC_3388-2

Just! Som alla redan vet, har våren varit kall. Först nu börjar det känns varmare utomhus och det svenska klimatet är riktigt skönt för ms babs med 18 grader.

Det här är två djup-grävda rinkar (pallkragar) som har potatis i år (förra året sättlök) och de flankeras med orange tagetes. Potatisen ser rejält bra ut med spänst i bladen som min vän brukar säga. Spänst!! Granngården ger bra kvalité.

2015-06-29-DSC_3383

Det blev potatisknölar över så de satte jag ned bakom äppleträden och på jorden ligger gräsklipp. Nog det enda stället i hela trädgården som trastarna inte pickar eftersom det är för mycket växtlighet. Kylan och regnet har gjort att det mesta växer sakta. Så här års hade jag redan plockat tomat på friland – 2014.

Gurkplanta tyckte det var för kyligt, så de dog. Majsen växer men dock ynkligt fortfarande. Sellerin och lök ok – sättlöken också ok – purjolöken har klarat sig fint – sallad har ej lyckats på grund av en mr. Trast som har gjort djupdyk i jorden efter byns bästa daggmask.

Morötter får vi smaka på nästa månad, även i de rinkarna har mr.Trast varit fullt upptagen med sitt letande. 6 stycken olika blommande tomatplantor, så framtiden är ljus för dem. Jag har planterat paprika sticklingar förra veckan och de växer bra.

Fågellivet i trädgården består av mr och mrs trast. En skogsduva och sädesärla. Flertalet sparvar och några kråkor, en av dem heter Arne. Ingen igelkott än så länge.

Annonser

, , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: