Näst sista latin lektionen

2015-04-16-DSC_2433-2

volente deo – om försynen så vill, blir det en ny termin till hösten. Men inget är ju någonsin givet bland himmel, jord och tallkottar.

Coffee point bjuder på olika sorters kaffe men även varma rågbröd med kalkon och ost och kakverk. Jag har klivit in i caféet och druckit svart kaffe hos Coffee Point de senaste åren. Den vilopausen har blivit en bra rutin eftersom Folkuniversitetet sedan ligger cirka 25 meter bort. Där kan jag sitta och betrakta folk som går eller cyklar på gatan utanför och även lyssna till ganska schysst musik för ms.babs känsliga öron.

2015-04-16-DSC_2434

När jag besökte Istanbul drack vi té hur glaskoppar och åt magnifika bakverk. Här dricks kaffe i glas och genast kom minnesfragment från resan. Doftande gott té i turkiska lokaler fulla med kulörta lampor. Lampornas stad.

2015-04-16-DSC_2431-2

När det var dags att åka hem, storshoppade jag för tjugo (20) kronor. En gräddfärgad tröja och två böcker på Uggleboden.

Den här butiken går jag förbi på väg upp till destination för hård tankeverksamhet. Köpte även bruna ägg med orange gula (som T. begärligt slickar i sig) på saluhallen, som levereras från Österlen, som för övrigt min mage tål riktigt bra. Så ms.babs har inte bara sensitiva öron utan också en finkänslig mage.:). För övrigt är jag en allätare med en meny av fisk några dagar i veckan. Och nu när odlingarna snart är igång blir det även egna grönsaker på tallriken. Förträffligt!! Invigde mat-sommaren med hackad fräsch gräslök på stekt köpes-potatis.

Annonser

, , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: