Årets odlingssäsong

2015-04-13-DSC_24213 olika sorters tomat

cocktailtomat Ruthje, körsbärstomat, gardeners delight, busktomat, kremser perle,

Stjälkselleri, tango

purjo, allium porrum

rosmarinus officinalis

sockermajs, golden bantam

frilandsgurka, gergana, gurka, palladium

tomatpaprika söt, capsicum annuum

Två svarta lådor, quickpot med 35 hål – 50×50, perfekt för djuprotande plantor som står på en metallbricka med rejäla handtag som är 35×50. Den brickan med handtag kommer att underlätta betydligt när plantorna tas ut för att vänja sig vid vädrets makter.

2015-04-13-DSC_2422 gurksticklingar

Varför jag har köpt så många olika tomatsorter är för att göra tomatpuré till hösten. Mycket gott och inte alls krångligt att få ihop, itudela tomaterna, en gnutta vatten, salt och låt koka tills det blir puré. Hållbarheten i kylskåp är cirka 14 dagar men purén har tendens att försvinna snabbt, så de färska tomaterna hinner inte bli dålig.

, , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: