Busenkelt…

..när någon har kunskap om vad som felas och kan behandla smärta. Utan remiss och på eget initiativ tog jag kontakt med Rygg&Idrottskliniken i Lund och fick en behandling som kallas Dry Needling.

Den tuffa smärtan kom plötslig och avtog relativt snabbt vilket tyder på att det inte är ett diskbråck sa naprapaten utan ett intramuskulärt tillstånd. Det som hjälpt till att underlätta är mjuk-träning varje dag och att vara i rörelse men framför allt att utföra den här kroppsövningen 3 – 4 ggr/dag, vilket minskar trycket i nerven och ökar genomblödningen.

Efter vad jag förstår så har det funnits en utbuktning/spricka från samma kota som diskbråcket uppstod. Den utbuktningen har tryckt på ischias nerven en längre tid och fått sätesmuskeln att dra ihop sig. Till slut börjat krampa ordentligt och medfört domning från ländryggen, vidare ner genom benet och under foten.

Så, igår fick jag ta emot Dry Needling direkt i muskeln som i sin tur drog ihop sig för att sedan slappna av. Domning under foten försvann på knappa timmen. Den ömhet som jag nu har i rumpan är blekt i jämfört med förra veckans onda. Nästan ett normal tillstånd men det vore bedrägligt att tro det utan det ska inte finnas någon smärta alls. Keep moving….

Annonser

, , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: