Det blåste en östvind

2014-10-29-DSC_1267

Jag firade min födelsedag i Budapest. Huvudstaden har en folkmängd av cirka 2 miljoner innevånare. Det märktes av, vid rusningstid med knöckfulla spårvagnar under drygt en timmes tid. Ungerns spårvagnspark i centrala staden bestod av äldre vagnar men även nya med låga trösklar som jag lätt kom på och av. Det fanns trådbuss och metro men M denna gång användas inte alls.

Till en kostnad av 280 kr – 72 timmars kort kostade 8900 forinter med tillgång till Budapest kollektiva färdsystem. En middag med efterrätt och en halv butelj Tokaji vin, en mycket speciell smak kostade drygt 315 kr – 10 000 forinter. Ungersk mat överlag var enkel men god.

2014-10-29-DSC_1237

Keleti Palyaudvar tåg/buss station i Budapest innerstad. Inte särskilt glamorös tågperrong men solen hittade iallafall dit.:)

2014-10-29-DSC_1247

Jag har tågstation i *ryggen* och ser ett hyggligt stort torg (här gjordes ingen översiktsbild) där folk passerar från metro till tågstationen eller någon annanstans. Av det korta besöket i Budapest upplevde jag gästvänlighet av folk på gator och andra diverse lokala ställen trots svår språkförbistring. Ett kärvt sinnelag är inget som stör mig eftersom bakom en sådan attityd brukar det ofta rymmas en portion hjärtlighet.

Annonser

, , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: