Äppelmos Babs

2014-08-30-DSC_0004

Vad ni ser är 21 stycken äpplemosburkar och jag har gett bort 4 st till folk. 2 burkar ska färdas till Portugal i ett hyfsat brunt paket inlindat med maskeringstejp.

Var burk kostar cirka 5 kronor inklusive socker och Atamon. Hemmagjord kvalitéts mos med andra ord. Arbetstid för vart kok blir cirka 3 – 4 timmar. Skalen lägger jag i komposten. En refill äppelmos på Ica butiken kostar omkring 18 kr men det är ingen god mos.

Idag blev jag grymt besviken av att mathandlaren inte ska saluföra vaniljsås/kok på grund av att det tar för lång tid, att göra iordning av konsumenten. Det var det svaret jag fick. Mycket märkligt. Det tar inte lång stund och det är klart att vederbörande bör ju passa såsen, för den kan koka över.

Kommer folk att köpa färdig äpple/rabarber paj (kanske de redan gör, bara jag som är efter …) eftersom det ska gå snabbt? Tvättad potatis? Vattniga morötter. Inplastad paprika. Inplastad sallad. Apelsiner som inte har fast kött.

Kommer framtidens människor att tycka vattniga morötter är fullt naturligt? Om de inte försvarar sig med att de köper ekologiska morötter som är dubbelt så dyra och sen klagar de över priset. Eller att de inte har tid.

Tid är allt vi har. Att bli en tidsmiljonär är ingen utopi.

Annonser

, , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: