T. tass i vårens solljus

2014-02-13-DSC_0013

Efter årets gigantiska omplanteringen av alla växter utökades plantagen med 2 växter, allt som allt – 46 stycken. En del plantor står på 7 olika typer av piedestaler. Är du nöjd Babs? Yes! 2½ vecka, varje dag, både ork och uppfinningsrikedomen flöt på riktigt bra. Den gamla jorden ligger i komposten.

Konsten att stänga in sig i växtligheten kan bli lätt när det blir så mycket växter men min grundtanke är öppna ytor, piedestaler och att växterna kan stå i klunga och ändå få naturligt ljus från fönster. I naturen finns dungar/dunge en samling av träd. Varför inte tänka liknande, samling av växter.

Den gamle, porslinsblomman som producerar nektar, ska få ersätta tyggardinen med ‘växtgardin’ i köket. Jag har inte klurat ut hur upphängning ska bli, så att det blir enkelt att montera ned den om fem år, när den ska omplanteras.

Annonser

, , , , , , ,

  1. #1 av Ante Sewerin på 15 februari 2014 - 15:36

    Du får kanske hjälp av T – i varje fall inte stjälp (hehe). Våra katter försöker ofta hoppa upp på de få pedistaler som vi har :-(

    • #2 av Barbro på 15 februari 2014 - 16:23

      T. är ganska städad vad gäller att inte ha omkull krukor. Tiss brukar sitta el. ligga timvis på fönsterbrädan och hålla koll på sitt revir.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: