Å så traskar jag runt den lilla pölen med väl upptrampad stig

2013-11-17-DSC_0025

Simone stormen svepte bort alla löv och lämnade kvar kala grenar. Det värsta som kan hända en svensk, är att hon firar jul utan snö. De flesta kommer att uttrycka sig om det vita täcket på marken uteblir – På Julafton kan det väl vara få vara snö – så julfirandet infinner sig i stugorna och tomten kan få lite gröt på morgonen för att blidka trollen som lurar bakom husknuten. Det är minus grader i Luleå och plusgrader i Skåne. Solen lyste i söndags när stigen fotograferades men inte idag och inte igår.

Jo, jag föredrar minus grader så att den bleka vintersolen kan skina, istället för en himmel som är så grå att du kan tälja den med kniv. November mörkret är den värsta månaden på året. Det är som om mörkret lägger en hand på nacken och trycker ned mig i skorna.

Som nordbo så vet man att November återkommer år efter år och ändock är jag aldrig riktigt beredd på det kompakta mörkret. Det hjälper inte att säga till mig själv, ha ett ljus tänt inom dig som lyser upp din dag. Det fiktiva ljuset är svårt att hålla tänt eftersom tändstickorna är slut. Det är humorn som har ersatt det imaginära ljuset. Humorn känns mer effektiv.

2013-11-17-DSC_0023

T. är högst levande dock har han gått in i ett slags idé. Katten är fenomenal på att sova utan att bli ledbruten.

Annonser

, , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: