Äppleskalerskan

2013-09-12-DSC_9506

Just det! 17 stycken halvstora äpplemos burkar och 3 lite mindre burkar och endast med socker, inga andra tillsatser. Det blev inte så stor skörd av äpplen 2013 men det är verkligt fina äpplen. Den mos som har egentillverkats i veckan räcker inte bara till gröt utan också till pannkakor och även några matskedar mos i naturell yoghurt.

Vi hämtar fortfarande morötter och bladpersilja den 12 september från trädgården. De 4 tomatplantorna ‘känner’ tyvärr av sitt bittra slut eftersom det sinar på buskarna. Oj, oj jag vet, har haft kvalité grönsaker hela sommaren. Det blir klurigt att titta, se och äta tomater, gurka och morötter från affären med tindrande ögon. Det är en väsentlig skillnad på köpemorötter och egna morötter men å andra sidan är det heltidsarbete att odla.

När man arbetar heltid för att betala av sitt hus plus pendlingstid, vilken tid återstår att odla? Åk till Jobbet. Jobba. Bli avdomnad. Försök sova – Fraser från en film – Piggy.

2013-09-12-DSC_9516

Kolonilott är ett alternativ. Att flytta ut från staden och köpa hus är ett annat förslag. Att veta vad du ska välja kan vara svårt. Oerhört svårt. Det kan vara så, att något har valt åt dig t.ex. stadens brus och lockelser. Bäst är att välja självständigt men sånt kan ta tid, att veta vilket slags liv man vill ha. Jag har sen tjugoårsåldern pendlat mellan stad och önskan med egen täppa. 25 flyttlass senare har jag valt odling på heltid.

2013-09-12-DSC_9508

Annonser

, , ,

  1. #1 av Björn Nilsson på 13 september 2013 - 18:09

    Bra, men en gammal burk med glaslock och typ gummipackning istället för ”Önos” hade varit mycket bättre… tycker jag.

    • #2 av Barbro på 13 september 2013 - 20:33

      Den undre bilden med morötter och tomater står en burk med texten önos, fast upp och ner! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: