Ljuset

2013-04-08-DSC_7011

Vårljuset är mjukt och lent. Ett tunt ytskikt av rinnande vatten på mossiga stenar i dammen. Slå vad om jag sjunker ned på mina knän och sätter fingertoppen på stenytan, når inte vatten ens upp till halva pekfingret. Men osagt ska det förbli, får göra det nästa cykeltur till kvarnen. Jag cyklade årets längre tur och retur, 5 km till kvarnen igår.

Så skönt. Känslan av vinden som blåser i mitt ljusa korta hår, jackan är öppen, inga vantar och solen som värmer på huden är behagligt. Ännu en vår att uppleva. +10 grader på termometern vid bensinmacken i byn.

2013-04-07-DSC_7002

Äpple, en knopp! Åppleknopp! Snödropparna kämpar för sitt liv i kalla nätter. Slokörade men de lever. Igårmorse var det frost på marken, sen stiger temperaturen snabbt upp till +8-10 plusgrader. Herr vinter har inte bestämt sig för att släppa greppet. Fru Vår svarar med att låte snödropparna leva och behålla känslan av vår i luften.

2013-04-08-DSC_7024

Vyn över fälten, på väg tillbaka från kvarnen och med svag sidovind. Fotograferingen har avtagit något. Mesta tiden, har gått åt till att få vävstolen redo.

Annonser

, , , ,

  1. #1 av sedge808 på 09 april 2013 - 23:20

    70

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: