Vilda katter i Istanbul

2013-03-16-DSC_6676-2

Tempel katt i Haga Sofia. Turkarna skulle förmodlingen inte säga tempel katt men jag gör det eftersom det passar bra just här. Det fanns en hel drös med välmående katter i Istanbul. Katter som lever sina liv i halft vilt tillstånd. Av en affärsinnehavare fick jag veta att turkar tar inte in katter i sina hem, för då blir hemmet orent.

Så lösningen blir att ge katterna mat utomhus eller att de få klara sig själva genom att fånga möss och råttor. Det är bra överenskommelse i en storstad, för då slipper folk få de gråa kvicka varelserna framför fötterna när de promenerar hem i natten, efter festen.

2013-03-18-DSC_6909

Den här lilla krabaten sprang och gömde sig men höll utkik på en skål med ravioli medan vi stod och pratade med mannen i gluggen. På just den gatan kom 3 lösdrivna hundar springandes och utan att skälla. Jag vet inte, men tycker nog systemet som turkarna har inte verkar allt för ovärdigt för djuren. Vad är ovärdigt liv för en katt?

Är det inte vi, människor som lägger för stor vikt vid att gulla med tissarna och låte dem nästan göra som de behagar t.o.m omedvetet tar bort instinkten att jaga en mus, genom att djuret får burkmat? Ibland känns det fel, för min del, att T. får allt gratis

Nu när våren har kommit och nätterna har blivit varmare, är det en mr.T. som ska vara mer utomhus än inomhus.

Annons

, , , ,

  1. #1 av sedge808 på 25 mars 2013 - 2:31

    I love the one under the fence =^..^=

    • #2 av Barbro på 25 mars 2013 - 10:18

      yes, it was a young cat. Very cautious.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: