Helsingborg Södra

2013-01-26-DSC_5570

Odödliga karriärer började på trånga scener. Beatles, Janis Joplin eller kända jazz musiker startade i källare eller garage med oljud som skrämde ihjäl de som var moraliskt anständiga. Jag växte upp under 60 – 70 talet. Lyssnade till Beatles vita album medan jag satt barnvakt för att tjäna några kronor.

Puben Charles Dickens på samma sida av Södergatan, fast längre ned på den långa gatan finns Santorini. Pub Charles Dickens har cirka 60 – 70 år på nacken, sa bartendern.

Söder om centrum är slitet, nedgånget och  skräpigt ungefär som allt hopp är ute, för dem som lever där.  Det var så kallt i vinden, att jag gick in i Söderhuset för att värma mig en stund. Jag möts av en miljö från 70 – 80 talet med gröna pelare, ljusbrun klinker. Det är tomt för att vara en lördag vid halvfyrasnåret.

2013-01-26-DSC_5550

Alfo Gross, Södergatan. En närbutik att botanisera allehanda kryddor, oliver, honung och fetaost. Lamm och kyckling. Sesamkakor och glacerad jordnötskaka och mycket mer därtill.

2013-01-26-DSC_5576

SF, Bio, Filmstadens toaletter där renlighet var under all kritik och med ett talande klotter på den orange dörren. *Livin the romantic dream*

Ät nu, dö imorgon. Lev nu, dö sen. En slogan med sanning. Kreditkort, pommes, nytt kök eller en gigantisk platt-tv. Utanpåverk. Snygg bil, flådigt hus men belånat över skorstensnocken med skulder.

Ostädat på Söder. Renskrubbat i Norr. Billigt i Söder. Otrevligt dyrt i Norr. Ett mynt som dock har 2 sidor. I framtiden kommer säkert Södergatan i Helsingborg att bli en fashionabel gågata med affärer och dyra lägenheter med långa kötider.

Södermalm i Stockholm är ett exempel på hur det kan förändras t.ex. kötid i dag på Södermalm 14,8 år. 80 talet, hur lätt som helst att få ett krypin. Jag vill inte dribbla med politiska frågor eftersom det är lika hopplöst som religiösa spörsmål. Vi säger att vi lever i framtiden, aldrig nuet och ofta i dåtid. Varför inte bygga för framtid på långsiktig basis?! För vem? För vilka? Varför?

Annonser

, , , , , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: