T.bandage

Tissius är tålig med att ha bandaget runt magen. I höstas stack han iväg 12 dgr och någonstans på färden fick han en *blodutgjutning* trodde veterinären. Den försvann efter någon vecka. Men sen upptäckte vi att *bulan* hade tömt sig och jag gissar på en böld och som i sin tur blev ett litet öppet sår som T. givetvis har slickat på. Så har veckorna gått och det lilla såret har fortfarande inte läkt ordentligt trots upprepade alsolsprit behandlingar.

I söndags kom han tillbaka efter sin jakt på grodor och möss. T. lort! t.o.m öronen var bruna av lera. Såret på magen såg inte bra ut, så vi provade med olika saker, en tratt av papper. Kirurgiskt tejp, nej.. det bet han av. En binda av bomull och kompress på såret och nu efter två dagar har det bildats en skorpa. Det finns hopp om att det läker bra. Katten biter i bandaget men det verkar sitta och han har hållit sig förvånansvärt lugn.

När det blir okända faktorer i tissetass liv springer han in under soffan eller sängen med ljudliga steg. T. låter ibland som en kvaddad groda eller andra gånger piper eller skriker katten särskilt om det är dags för masktabletten. Men han har även ett läte som låter som ett fågelkvitter och det är när katten har fått mat och dåsar efter måltiden eller om han *trivs* i största allmänhet. Kort sagt en pratande katt med många läten.

T. har ärat hushållet med en hemburen mus. Nice!

Annonser

, , , , , , ,

  1. #1 av sedge808 på 21 november 2012 - 4:09

    Poor kitteh.
    Get well soon :-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: