Tisdagen den 18 September 2012

Två horisontella linjer och en kortare vertikal linje plus en kråka som inte ville sitta still så länge, man kan inte begära det av en fågel. Fåglar sitter inte stilla särskilt länge någonstans utan de flyger omkring nästan hela tiden om inte kråkan nu landar på plattformen och flanerar omkring men dock redo att lyfta.

Dåliga dagar finns med också i livskartan, som tisdagen den 18 september. Inte en enda bild blev godkänd av mig när jag väl tittade på dem. Snea, suddiga och utan någon större inspiration. Jag upplevde t.o.m att kameran var tung att bära på. Jag vaknade före alarmet från klockan, straxt före halv sju, av smärta i vä knä och som också var instabilt vid belastning.

Akupunktur för mig fungerar alldeles för bra, tycker jag. Reagensen/reaktionen alltid blir så stark och då säger Baltic Rehab, så bra nålarna ger effekt. Efter ett par behandlingar försvinner smärtan/smärtorna och sen blir det stabilt och tillsammans med träning påskyndar det läkning. Det vill säga om det inte finns skador som inte kan behandlas av nålar som t.ex. höftoperation. Då underlättar man bara den akuta smärtan.

Det positiva just nu, är att det finns ingen molvärk i knät under viloläge. Det kan vara en lätt artros men för att få veta, blir det en läkarbedömning och röntgen. Det är egentligen inget märkvärdigt med artros, alla människor får förslitningar mer eller mindre i sina lederna.

Det är bara så att, smärtan vill gärna ‘ta herravälde’ över mitt sinne, i negativ bemärkelse. Med det menar jag att smärtan gör mig paralyserad och jag blir överfallen av självömkan istället för att kämpa på. Hålla mig till träningsrutinerna även om det tar emot och sakta ned takten, tills kroppen säger ja igen.

Flertalet tillfällen har jag försökt att fånga det här rektangulära fönstret, där du kan köpa biljetter hos Skånetrafiken och Öresundstågen. Väggen verkar hopplöst lutande. Det ser ut som om bilden är tagen med en mobilkamera men så är det inte. Manuel läge och RAW format fotograferar jag fortfarande med, men hittade inte rätt inställningar eftersom min hjärna fick arbeta med att hålla sig fokuserad på målet dvs Baltic Rehab.

Visuellt känns det som om det finns en varelse i underjorden som flyter omkring i en fängelsehåla. Men rent logiskt så är det skräp som har ramlat ned och blivit våt att fukt och regn. En servett kanske? Eller ett bit vitt papper som med tiden har blivit grå?

14.10 ä klockan, tåget kommer in på stationen om 10 minuter. För att få tiden att gå, fotograferar jag semi-tunnelbanan, fortfarande med instabilitet i knät. Det har inte blivit bättre sen imorse, nu är det snarare värre efter ytterligare en nålbehandling, träning med redskap och en liten promenad från CentralStationen till Scandic Hotels, Kramer för lunch. Jag vill unna mig den lyxen trots att det är problematisk med att gå.

Annonser

, , , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: