Tisdagsresor hösten 2012

4 september var det återbesök på Baltic Rehab i Malmö. Jag får träna med redskap fram till jul och var 14:e dag blir det akupunktur för ett smärtande ledband i höger knä tills det är läkt. Det känns bra att komma in i en annan rutin genom att lämna torp en gång i veckan. Med min vilja och disciplin har ensam träning fungerat våren och sommaren men det fallerade i mitten på augusti. Dock har de enkla träningsrörelserna fått mig att må bättre och bli mjukare kroppsligt. Utmattningssyndromet gör sig påmint men inte lika ofta som för drygt 6 månader tillbaka och det finns fler bra dagar än sämre. Om man ska äga något väsentligt så är det styrka och uthållighet. Utan de egenskaperna kommer jag inte ens till postlådan.

Fönster reflektion av byggnaden mittemot och gult streck. Rost och gula trianglar. Armeringsjärnen blev suddig. Semi-abstrakt babs bild.

De nya inställningen med min gamla Nikon D50 som exponerat 50 000 bilder, M-läge, (bländare och slutare.) RAW format och lite justering i Lightroom, sen 23 juli 2012 känns fotograferingen verkligt kul.

Bilderna känns inte lika platta. De är ej heller gryniga om man vill öka ljusheten utan info kvarstår. Jag fick ett exempel på det från en sten, löv och lite mossa. Det som hände var att stenen blev ljusare men klarheten efter justeringen kvarstod.

En otillfredsställande mörk bild blev ett räddat resultat från semi-tunnelbanans mörkare ljusförhållanden på Centralstationen.

Annonser

, , , , ,

  1. #1 av sedge808 på 06 september 2012 - 3:35

    all good, but love the reflections and the man on the stairs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: