Höstens skörd

Babsan fick en mängd sättlök istället för mat lök. I och för sig inte så tokigt för då har jag sättlök till nästa år. Det känns snopet att det inte blev någon lök till vintern men å andra sidan det är genom trial and error man blir en bättre husbehovsodlare. Purjolök gick bra och morötterna har fått bistå alla slags maträtter sen i mitten på juni.

En endaste gurka. Dessa frilands gurkor är riktigt goda men lite kinkigt att få upp friland. Jag hade sticklingar men de flesta av dem frös bort av frost i början på juni och då det borde ha varit okey att plantera ut. Vädret i år har varit oberäkneligt.

Majsen, Sugar Buns, hur gick det med dem? 8 stycken som tog mer än 90 dagar på sig till det lättsaltade vattnet i kastrullen. Två fick kasseras pga att de inte var färdiga. Jag läste om att när skägget är klart, är majsen klar men stämde inte. I slutet på augusti blev 5 majs kolvar ätliga. Smaken blev frisk, knaprigt och otroligt gott med smör på.

Busk tomat,  Shimmeig Creg, ekologiskt odlat frö, från Lindbloms Frö  är inte röda. Däremot, Red Alert, körsbärstomat är färdiga och kan ätas nästan varje dag.

Kryddodlingen blev lyckad. Jag får en fin blandning av rosmarin, selleri, timjan, Origanum majorana, stäppsalvia och citronmeliss i kryddburken.

Annonser

, ,

  1. #1 av sedge808 på 03 september 2012 - 4:07

    Yum !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: