Book Cafe hos Morten

Book Cafe hos Morten ett kombinerat cafe och matställe i Ystad. Det liknade Tallkotten i Simlångsdalen i Halland. Det som Morten och Tallkotten har gemensamt är att det är fyllt med pryttlar till brädden i alla hörn och vrår.

Maten kostade 145 kronor. En grekisk sallad med en flaska vitt vin gjort för 2 glas. Salladen var fräsch, med blandning av rucola och isbergsallad, apelsin och tsatsiki med strimmlad gurka och rostat sesambröd därtill.  Ägarna var lite väl måna om att fråga om matens kvalité men å andra sidan finns det matställen som helt struntar i det.

Toaletten var sliten och liten men ren och med virad silvertejp runt handfatsröret vid golvet. Fönster var belamrat med pryttlar.

Plåtniklas stod till tjänst som fågelholk men enligt kocken på Morten har aldrig någon fågel gjort bo i den. En fallen rost ängel. Kocken som kom från Danmark sa vi kunde gå in i trädgården och stolt sa han att buxbom häcken hade levt sen slutet på 1700-talet. En riktigt fin och tät häck men trädgården i sig behövde lite putsning.

Modern rebus. Soldat + replica av monet trädgård + gråtande pojken = ?

Järnvägsstationens byggnad blev det sista som fotograferades innan pågatåget förde oss tillbaka norrut. Resan tog 1½ timme enkel.

Annonser

, , , , , , , , , , ,

  1. Ett återbesök hos Morten i Ystad | Barbros Foto Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: