Nöje för husbehovsodlaren

4 nya rinkar är grävda. 2 stycken i höstas och 2 stycken i förra veckan som köptes från Granngården i Eslöv för en summa av 249 kr, röd impregnerat. Hittade Ingefärs mynta och marockansk mynta som kan stå på norrsida.

Det är ett enkelt sätt att gräva upp för odling i rinkar istället för att plöja upp 500 kvm med jordfräs. Allt beror ju lite på hur stor markyta man har till förfogande. Gräsklippet får jag från allmänningen precis bakom häcken till huset. Igår satte jag lite olika sorters potatis och majs som samodling.

Majsen har fått 3 blad så de ska straxt planteras ut tillsammans med gurka och sallad och om det får plats med något annat t.ex. tomat. Tomat plantorna är fräscha och de växer gott. Det märks att det inte är Weibulls frön. Det märks när det är kvalité.  Tänkte samodla tomat, selleri och purjolök. Potatisen fick en ny rink med kompostinnehåll i botten.

Två rinkar med lök frö och morot varannan rad. På sidorna finns purjolök och i en av rinkarna växer en tulipan som ev. plockas bort. Cd skivorna hänger på plats för att trasten inte skall picka omkring i jorden. Har strött över gräsklipp på jorden för att den inte ska torka ut tills löken och moroten tittar upp. En del säger att man ska använda fiberduk?

Annonser

, , , , , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: