Trend eller Livsstil

Jag läser i kommunens lokalblaska –  Trendigt att odla i egna trädgården. Rubriken kändes lovande men själva innehållet handlar om att inte ha utrymme att odla i större skala och att inredningstrenden tar ett skutt ut i trädgården. Men att arrangera bärbuskar, fruktträd eller en stenläggning med strategiskt planterade kryddväxter har dock mer att göra med ute-inredning och inte med trädgårdsodling.

Trend, livsstil eller förhållningssätt. Amatör eller professionell odlare. Det finns balkong pysslare, kolonistuge områden med en jordplättar, seriösa trädgårdsodlare med mer eller mindre yta att disponera. Alternativt kan man bli (månskens) bonde. Så när blev trädgårdsodlingen otrendig? Den har alltid varit trendig vill jag påstå.

Det som är jättebra är att allt fler människor har börjat pejla in utbudet av giftfria grönsaker. Det är, däremot en stigande trend vilket förändrar människans syn på kommersiell odling.

Jag vill ge daggmasken lite uppmärksamhet, jordens byggmästare.

En riktigt stor och fet daggmask vill åla sig tillbaka i jordens värme. Det verkar kallt ute för de små jordgrävarna, för den här masken grävde snabbt ned sig igen.

Det finns en utmärkt bok att läsa, Walter Buch,, Daggmasken i trädgård och jordbruk. Jag vurmar inte bara för daggmasken utan också för gräsklipp.

Annonser

, , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: