Tisdagresan 10 Januari 2012

Godstågens dunkelidunk-knack-knirr känns mer gemytligt istället för svischande från de blåvioletta tågen. Godstågen har olika färg i grönt och rött istället för blå och grå. Det är barndomens äventyr i väghyllan av nät jag tänker på, med lukt av äpplen i kartonger. Den 150 mil långa resan från norr till syd. Retur syd till norr och fulla fickor av snäckskal från Ystad.

Rött, grönt och gult och fönster reflektioner från Friisgatan nära kyrkan och tunnelbanan med halv glaskupol. Halva bilar fram och bak. Strikta linjer och relativt rena ytor.

Skånskt graffiti ghetto

Jakriborg har blivit skönmålad av graffiti men snarare är det klotter från sprutmålare som gillar att lämna sina spår. Jag satt nere i tunnelbanan på Triangeln men istället för att vänta trettio minuter åkte jag med tåget mot Eslöv och klev av i Hjärup. Jakriborg känns som en fästning och när mina blickar ser överbyggnaden ovanför portalen, kan man nästan se fotpatrullerande soldater med spjut gå fram och tillbaka.

Rälsen sjunger av vibration av fortgående Öresundståg och pågatåg vid plattform 2. Det svischade förbi en del tåg i hög fart. Motljusbild av el-ledningar och lyktstolpar och fuktig asfalt.

Annonser

, , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: