Reseskildring II från Lisboa, Portugal

Mina turist fötter skulle aldrig hinna med att se allt som Lisboa erbjuder som storstad. Lokala barer och caféer, restuaranger, museum, broar, trånga gränder och torg.  Glasdörr-reflektionen är fotograferad från St. Jeronimus Monastery. Ett Unesco världsarv. Dit åkte vi med buss 727 och att åka buss i Lisboa är skojigt. Bussen bumbar över kullerstenarna, gator slingrar sig kors och tvärs plus att chafförer kör som de har tappat bromsen.

Bästa och billigaste är att åka med lokala bussar och metro men sightseeing är inte så ointressant det heller eftersom då får man byggnader utpekade via en speaker. Som turist lär man sig en hel del som t.ex. att färdas obegränsat för cirka 40 kr. Ett grönt kort som gäller på spårvagn, buss eller metro hela dagen. Kortet kan laddas om varje dag.

Nu är vi på väg till en kyrka utan tak. Carmo Convent men innan vi nått torget och den delvis raserade kyrkan går vi uppför längs den här trappen som har fyra likadana avsatser till.

På den mellersta avsatsen har en café ägare placerat ut bord och stolar. Mycket lägligt eftersom strupen ropar efter vatten och benen är möra, när halva sträckan är gjord .

Portugisiska gamla kvinnor som möts och talas vid en stund. Stod och betraktade dem på andra sidan gatan, invid ingång till Turim Lisboa Hotel.

Parque, en metrostation i Lisboa. En blå tjusig färg med bokstäver och kakel. Lite murrig kanske men helt ok.

Annonser

, , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: