Varg, björn, lo, räv och grävlingar!

Människan är en blodtörstig individ som antingen skramlar omkring i stålrustning eller använder Armani skor alternativt har på sig leriga stövlar.

Den oproportioneliga hetsjakten är besinningslös på varg och den är bland annat byggd på okunskap. Varför inte utrota hela vargstammen? Vågar regeringen inte det?

Jakten bottnar sig även i ekonomiska intressen. Ett par förlorade kritter.

Men om bonden, nu är så rädd för att vargen ska vandra förbi och slå några får, varför då inte bygga högre stängsel och cementera ett par centimeter under jord med betong? Ett kraftigt strömförande stängsel och saken är klar.

Högre stängsel, handlar fortfarande om ekonomiska intressen men i form av snålhet. Det kostar att hängna in stora områden.

En bondes argument kan vara att fåren inte trivs med att vara instängda på en viss yta?

När en bonde äger djur och särskilt i vargrevir, hur kan det komma sig att bonden inte skyddar sin hjord?

Nu blev det sagt! Ekonomiska intressen.

Häxprocesserna på 1200 talet kan i viss mån jämföras med hetsjakt på varg. En kvinna som odlade örter blev utpekad som häxa, oftast av barn och sen brändes hon på bål.

Häxprocesser och vargjakt har den gemensamma nämnaren att människan umgås med obefogade rädslor. Herrgårds patronen och lant/slottsgrevar får in en slant för att visa spöket på slottsvinden. Konsten att tjäna pengar på rädsla.

Artikeln Prilliga prognoser från Affärsvärlden skriven av Niklas Ekdal, handlar om att börsen är en psykologisk sfär av osäkerhet och oro. Ett Nextopia, där trender och bräckliga utsagor – kan – skapa sömnbrist inför framtiden.

Var finns jämförelsen mellan börsen och vargjakt? Osäkerhet men även rädsla att förlora allt man har byggt upp, genom en utifrån okänd attack.

Annonser

, , , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: