Bebbelbroxs två hjärnhalvor.

Som alla vet är Zaphod Bebbelbrox president i boken Liftarens Guide till Galaxen. Det som utmärker Zaphod är att han bär på 2 huvuden. Zaphods huvuden tänker inte samtidigt utan var för sig och därav kan det bli en del förvirrande beslut.

Valet 2010 är ett spektakel med fyrverkeri, långbord med kräftstjärtar och allehanda tillbehör. Roliga konhattar med gummisnodd under hakan och trutar som skräller och piper.

En obekant faktor har rört om i flocken. Det flyger fjädrar, vattenstänken gör även de land torra djuren blöta. Stora och små bloggare, insändare från människor i de allra flesta Internet och lokal tidningar, statsvetare, psykologer, lärare, ja i stort alla människor tycks ha en politisk åsikt i September 2010. Det är bra! men det är lite drygt 9 miljoner personliga åsikter som studsar fram och tillbaka. Ett päron blir omvandlat till ett äpple i en debatt eller diskussion i ett brännhett klimat. Det är här Bebbelbrox fenomenet infinner sig.

Diskussioner, debatter med Lisa, morgon programmet Kajsa eller agenda med Cicero, blir en enda stor Zaphod Bebbelbrox cirkus av förvirrande och ideligen, taktiskt avbryta en talare för att genast framföra sina egna. Ett program som handlar om politiks debatt är värre än dagis.

Personligen är jag neutral i politiska och religiösa spörsmål. Visst har jag åsikter men skriver sällan om just dem. Cornucopia kan bjuda på en intressant läsning. Religion och politik är ofta subjektiva bedömanden och byggda utifrån en egen personlig och erfarenhetsmässig värld som ofta är begränsad till kvarteret där man bor.

Hur ofta beslutar människor objektivt sina, religiösa och politiska beslut?

Det som fascinerar mig är den folkliga energin men även hysterin i och med valnattens resultat. Det är inte särskilt svårt att hämta kunskap från Internet. Den svarta ankan har ett partipolitiskt program som alla kan läsa och därefter sortera ut information.

Är inte vi svenskar ett av världens flitigaste datorland?

Jag gillar den här tjejen som sitter i baljan, fortfarande styr hon fören söderut. Hon har tyvärr fått röda (blå) tiror runt sina slutna ögon.

Annonser

, , , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: