Jag kände inte till Amy Diamond!

…förrän jag fotograferade av den här sönder rivna affischen på en container. Googlade om Amy och tittade på en videosnutt. Hon är en dagslända. Hur många människor kan om 100 år med en tvärsäker replik säga att de minns Amy?

Det som fokuserar min blick är egentligen inte Amy’s sångkarriär utan det där lilla fula viruset i grodmundering längs ned på bilden. Det finns ett otal fula men helt acceptabla kryp (läs bakterier) i våra kroppar. De kan ställa till obehag för oss, som till exempel om syra balansen i magsäcken blir för hög.

Vårt medvetande sorterar ut det som är minnesvärt och det som är mindre viktigt. Därav lever dagsländor inte så länge. Blomman för dagen överlever bara en sommar. Svininfluensan finns kvar som samtalsämne i tidningarna även detta år.

Det senaste informationen är att vaccineringen – kan – ge narkoleps hos de yngre och därom kommer det att tvistas.

Antibiotika gavs som ett mirakelmedel under en period tills forskare kom på att antibiotikan skapar resistans. Vaccin kan ge resistans mot vissa sjukdomar som t.ex. smittkoppor.

Pandemin blev inte den farsot som de allra flesta trodde. Faran är över.  Läkemedelsbolagen håvade in en rejäl vinst. WHO-rådgivare gav sina råd vilket jag förmodar gav dem bonus för övertidsjobb. Journalister fick lite mer att skriva om. Vårdcentraler och sjukhus fick större arbetsbörda under några veckor.

Den organisation som i efterhand får bära den hårdaste kritiken är WHO. Det är självklart att någon/några måste bli smutskastad men inte bryr sig gråkostymerna i WHO särskilt mycket.

Om antibiotika skapar resistans så kan även ‘onödiga’ vaccinationer göra det. Vad vet vi om det? Människokroppen är ett stycke underverk som många gånger läker sig själv.

En förkylning går över efter en vecka med ordinationen vila och varm honungsté. Bloggaren Cornucopia tipsade om alcogel. Ett annat tips i förkylningstider är att inte snysa rakt ut i luften utan böja armen och snysa i armvecket.

Annonser

, , , , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: