Rui Ya i Klippan

Klippans kommun bjöd på detta trevliga matställe. En enda huvudgata. Det åkte en del america bilar förbi denna söndagkväll även lokal befolkningen vistades utomhus med sina hundar eller barnvagnar. Jag hörde röster av det danska språket. Turister.

Slott och herrgårdar ja i all sin ära med tinnar, torn och vinkällare men anspråkslöshet äger även det kvalite. Visst, en anrik byggnad med stora salar, stenportaler, marmorgolv och eget producerat vin får besökaren att känna sig så lyxig på ett 5 stjärnigt hotell. Men slottsägaren måste överleva, så vad han gör är att delvis rekonstruera sitt slott till hotell.

Vita linnedukar, tygservetter och kristall glas på bordet, jag argumenterar inte emot det. Pui Ya hade inget av det men nog kändes det lyxigt på grund av personalens trevliga bemötande.

Blomsterprakt av violer i mitten av bordet och en parasoll att skydda sig mot solen.

Rui Ya meny hade friterad fläskfile med ananas, squash och lätt stekt lök med en skiva gurka och ris på en vit tallrik för 72 kronor. Fräscha och goda grönsaker.

Toaletten ren och handikapp anpassad. Matstället har 2 alternativ för ingång. Dels trappor för friska ben och en nedfart för rullstol.

Annonser

, , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: