Shanghai i Laholm

När jag parkerar bilen invid Laholms fyrkantiga torg en sen lördag eftermiddag finns det enstaka innevånare som snabbt går över torget till olika destinationer, hemåt eller ica affären. Våren är i antågande men vinterkänslan har ännu inte släppt taget. Det gör förmodlingen att det är så folktomt? Eller är det en typisk lördagkväll innan folket går ut och roar sig? Förhoppningsvis är det ett torg som lever upp under sommaren och glada Laholms bor trängs på torgets bänkar.

Jag ser en gammal och vacker bebyggelse, trånga gator, kullerstenar och affärs skyltar som påminner om sent 50-tal. Tre mäklarfirmor trängs på en liten yta i centrum.

Inredningen på Shanghai har färgerna grön, vitt och tegel i rött. Påminner om en föredetta pizzeria. Beställer 4 små rätter för 115 kronor som serveras av en snabbfotad men inte påträngande servitris. Hon observerade och ingrep när hon skulle. Den stilen uppskattas av mig.  

Hon korkade upp en halv Chianti Rossi för 70 kronor vid bordet vilket kändes mycket bra.

Slammret i köket är konstant likaså telefonen. Ett större sällskap anländer cirka halvåtta så det där med folktomhet i Laholm Centrum kanske inte sant? Eller så har Shanghai byggt upp en stadig kundkrets. Maten smakar bra, lite fattiga på kryddor överlag men kryddtillbehör finns på varje bord.

Toaletten väldigt sliten men hyfsat ren.

Annonser

, , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: