Jakten efter den försvunna skatten

 

Citerat från Svenska Dagbladet – Här och Nu. Antistressövningar – från topp till tå Blunda och koncentrera dig helt och hållet under några minuter på ljuden omkring dig. Sök efter flera ljud och lyssna på hur de förändras.

Disciplin. Vilja. Kontroll. Framhållning och Tid. De orden kommer från brujon Don Juan Matus huvudfiguren i Carlos Castanedas böcker. Meditations tekniker. Lär känna dig själv kurser. Sluta oroa dig, Börja Leva – Dale Carnegie. En bok om att tänka positivt. Det finns mängder av tips och råd om hur du ska leva Här och Nu.

Hur många procent av oss, människorna lever – verkligen – i nuet? Är det inte så att vi för det mesta alltid i tanken är på ständig resa framåt i tiden? Inte ens radikala livsförändringar saktar ned farten även då finns längtan om framtid – när jag blir smärtfri ska jag…och vad händer med Nuet då? Jo det förflyttas. Märkligt, inte sant? 

Jag har avverkat den 5:e veckan av ofrivillig instängdhet på grund av höftoperation och snökaos.  Det inte är riskfritt för en kryckgående snigel att gå ut i snö och halka. Broddar, visst det skulle nog fungera men läkningen är inte klar. 6 veckor underbyggda instruktioner är baserat på tusentals sådana här operationer. 1 krycka inomhus. 2 utomhus i 6 veckor. Ha benet i 45 grader vinkel när jag sätter i mig och det i 3 månder efter dessa 6 veckor. Avsikten är att kroppen ska ‘stadga sig’ omkring protesen. Efter ½ år är en skidlöpare ute i spåret igen och åker längdskidor i flygande fart.  

Det har inte varit lätt att ha kontroll, viljan och tålamodet alla dagar. Jakten efter den försvunna skatten det vill säga Här och Nu, finns inom dessa 66 kvadratmeters yta.

Metoden att – koncentrera dig helt och hållet under några minuter på ljuden omkring dig – är en metod jag personligen tycker är bra dock blundar jag inte när jag stänger av ordflödet och börjar lyssna.

Ljud är även hur det låter när du låter dina fingertoppar beröra t.ex. din kind. Känns det torrt? Är kinden len? Är den fuktig av lotion efter en dusch? Har det regnat på dig, hur känns det då? Ljud finns överallt. Svaga, starka, bullriga, mumlande eller svischande. Har du lyssnat på hur däck låter på grusväg? Eller när en flagga blåser i vinden högt upp i en flaggstång?

Annonser

, , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: