Wärdhuset 3 hjärtan i Halmstad

Wärdshuset 3 hjärtan ligger på Stora Torget i Halmstad.  Där myllrar det av turister och strövandrare. Det finns torgmarknad. Det finns Halmstads borna som dagligen samlas kring Dionysos fontänen och samspråkar. Ett levande torgliv utom på söndagar.

Det är lätt att hitta ett matställe på torget som inte endast ger fröjd till plånboken utan även till mage och själ.

Gröna stora parasoller. En rink av grönt material och med texten krönleins. Rikligt med stolar och bord utomhus och som är numrerade. Praktiskt för serveringspersonalen kan tänkas när det är mycket folk.

Värdshus har gamla anor och 3 hjärtan är inget undantag. Det känns i den rustika miljön med rokoko möbler. Slitna men vackra stentrappor särskilt trappen på utsidan. Högt i tak och en svagt böjd trätrapp upp till övervåningen. Jag möts av en gedigen trädisk där maten beställs och sedan vandrade jag vidare till ett ledigt bord med en grön liten lapp i handen.

Fräsch buffé med sallad, grönsaker och eget bakat vitt bröd. Chilimarinerad revben med brun sås. 70 kr. Moderat pris. Wärdshuset har riktigt god mat med trevlig och närvarande personal. Låg nivå på musiken. Jag är nöjd.  

Toaletten rymlig, sliten men ren.

Annonser

, , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: