Steakhouse i Köpenhamn

bofhus

Jensen’s Bøfhus, placerad på Strøget i Köpenhamn, bakom en kyrka där det också fanns uteserveringen.

En lokal fylld av fläkt och fart. Dova taklampor och röda/vita lampor på väggarna lyste upp i den röda tegelväggs rummet. På borden stod framställda vinflaskor. Manliga och kvinnliga servitörer i svarta förkläden ilade omkring mellan borden och bar skickligt på serveringsfat antingen på bricka eller på en metallställning där 4 – 5 maträtter var upptravade på höjd.

Meny med färgbilder erbjöds i en plastpärm med en grön gummisnodd som lås. Matsedeln var riklig både mat, vin och öl.

Kyckling på spett med friterad potatis. Jag gillade iden med morötter och sockerärt istället för sallad som är vanligt i Sverige.

Maten var välsmakande och lagom på tallriken och kostade 152 danska. Jag kunde också välja 3-rätters middag om magen är riktigt tom. Stolarna sköna att sitta på. I den röda soffan fanns en reva där stoppningen putade ut. En uppfräschning på fasad och inventarier borde kanske åtgärdas eftersom en personlig gissning är att Jensens aldrig saknar gäster. Men å andra sidan vem betygsätter ett matställe när det är semestertider?

Toaletten fanns i bottenvåningen och dit gick jag gick i en svängd trätrappa. Toaletten var hyggligt ren men mycket skräpig. Det strömmade ut smäktade musik från en liten högtalare. En spegel längs med ena väggen med 2 handfat. En kaklad handfats skiva med ålderdomliga vattenkranar. Det fanns ett skötbord för familjer med små barn.

Herrtoaletten fanns även den på bottenvåningen och mina manliga vänner tyckte att toaletten sunkades ned av ej behagliga dofter ganska snabbt på den korta timmen vi var där.

Annonser

, , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: