Pizzeria Viking

En helt vanlig pizzeria som har funnits ett par år och har en strid ström av mathungriga gäster som bland annat stiger av från Pågatågen i Teckomatorp. En liten lokal med lågt i taket. En tv-skärm flimrar och står längs med ena kortväggen. Det finns en glassbox. I ett annat hörn, på ett bord finns kaffe.

En låda med klubbor står på beställningsdisken och eftersom jag gillar klubbor blir det alltid en eller två. Röd eller grön. Gul eller orange. De är alla lika goda.

viking1

Stolar och bord är relativt nya och jag sitter skönt enda nackdelen är att stolarna är för låga. De serverar inte bara pizzor och sallader utan även fisk eller lövbiff med god stekt potatis. Priserna är moderata. Det som skiljer den här pizzerian åt med andra ställen är att de har citron och majs i salladen.

p. s. Viking har tyvärr slutat servera citron och majs i salladen till maträtten lövbiff.

Toaletten är lagom stor men skulle behöva en rejäl städning.

viking2

13 December 2009

Efter en kylig promenad med en plusgrad blir det trevligt att komma in i värme. Viking verkar ha glömt att vrida upp värmen. Det är säkert varmt vid ugnen. Det kändes kallt att sitta och äta. Stolen är fortfarande så låg att det känns lite som att sitta med armbågen vid örat. Dessutom var stolen skraltig jag satt på. Pizza salladen hade för mycket ättiksmak. Tänker på vad Alexander Nilsson sa, en krögare ska smaka på sin egen mat innan han erbjuder den till sin gäst. Borde gälla för ett gatukök också? Jag borde vara nöjd men det är jag inte. Är det jag som har blivit för kräsen? Är det Viking som har tummat på kvaliten?

Annonser

,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: