Den gröna färgen

vavning1

Jag har en smaragdgrön varp i vävstolen som färgval den här gången. Det är meningen att det ska bli kläder eftersom varptrådarna är så tunna. Varpen är 10 meter, så det kommer att bli lite olika klädesmodeller.

Skulle jag väva bilder skulle nån få komma och hämta mig efter ett par sekel. Det är lite lättare att väva bilder i lite tjockare trådar. Nu tänkte jag inte skriva om varp och vävning utan om den gröna färgen.

Mina personliga färgval är först och främst blått men svart och grönt är fint. Den gula, röda och orange färgerna  använder jag mest till textila bilder. Grå färg är diskret och snygg. Tidlöst.

Från Symboler, en uppslagsbok av J.C.Cooper:”Färger symboliserar den urskiljbara sinnevärlden; mångfalden; ljuset. Färger som reflekterar ljus (t.ex. gult, orange, rött) är aktiva, varma, offensiva; de som absorberar ljus (t.ex. blått och violett) år passiva, kalla, defensiva medan grönt är den symboliska syntensen av dessa båda kategorier. Svart och vitt representerar det negativa och det positiva och alla motsatspar. När ljusa och mörka färger ställs i kontrast symboliserar de ljusets materialisation.”

Annonser

, , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: