City Garden, kinarestaurang

citygardenEn torftig sylta vid kanten av samhället Teckomatorp i Skåne. En kines som har öppet från kl. 16.00 till 23.oo på kvällarna. Första gången jag kom dit var strax efter 16.00. Det var folktomt till cirka 18.00 och då kom det en kille som direkt satte kurs mot spelautomaterna.

En tv var påslagen. En fläkt surrade. Telefonen ringde med jämna mellanrum. Från köket hördes slammer från metallverktyg i grytor och sprakande fritering av mat. Vid 19.00 draget började folk hämta kinesmat.

City Garden är inget slott vad gäller milda och vackra färger eller stuckatur i taket. Kinesen har hyfsade priser vad gäller mat, vin och öl. En halv flaska vin för 70 kr och det är inget blask. Efterrätt med glass och friterad banan, mums, jättegott. Vid nästa besök tänker jag beställa 3 rätters mat.

Kinesen är en trevlig gammal liten man som har tofflor på fötterna och bär glasögon. Tror nog att City Garden har en del stamgäster och udda sådana. Andra besöket träffade jag en 78-årig äldre herre som gick  dit och tog sitt glas wiskey, en stark öl och läste kvällstidningen, alltid på fredagar. Vi kom i samspråk han och jag. Riktigt trevligt.

kinesenDet finns en stenbelagd utegård med långa träbänkar med bord och där gästerna kan sitta ute på sommaren.

Toaletten var nedgången men ren och rymlig.

 

19 maj 2009 eldhärjades City Garden. Huset står dock kvar med svarta fönster. Ingen annonsering om kinesen tänker öppna igen. Vi få väl se.

Annonser

, , ,

 1. #1 av Staffan H på 20 mars 2009 - 23:15

  Kinesrestauranger är en sort för sig och de kan se väldigt olika ut. Gemensamt har de att maten är god och prisvärd och att dylika restauranger tycks finnas överallt. Jag tycker att man mår prima även om man är proppmätt.

  Förresten, här får du en länk till ett annat restauranginlägg i en annan blogg som jag läser: http://femtiotalsjakten.blogg.se/2009/march/fran-kafferep-till-middag-pa-ostra-station.html

  Också en mycket speciell restaurangmiljö. ;-)

 2. #2 av nattensbibliotek på 21 mars 2009 - 6:27

  Roligt att få läsa om det lokala vattenhålet. Och ovanligt. Oftast är det de tjusiga krogarna som blir omskrivna och då främst för maten. Medan du pratar om både TV apparater och människor.

  ”En tv var påslagen. En fläkt surrade. Telefonen ringde med jämna mellanrum. Från köket hördes slammer från metallverktyg i grytor och sprakande fritering av mat. Vid 19.00 draget började folk hämta kinesmat.”

  Jag fick precis känslan.

  • #3 av Barbro på 21 mars 2009 - 15:35

   ”lokala vattenhålet” skojigt uttryckt. Jo, oftast är det så, att dyrare matställen imponerar mer på folk. Men det är inte säkert att maten – är – godare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: